Bakırköy Adalet Sarayı Mesleki İnceleme Gezisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Adalet Meslek Yüksekokulu iş birliğinde, 16 Mayıs Perşembe günü Bakırköy Adalet Sarayı'na mesleki inceleme gezisi düzenlendi.
Gezi kapsamında adliyenin yerleşimi ve görev birimleri ile ilgili İdari İşler Şube Müdürü Ömer Faruk Ergün tarafından gerekli bilgiler alan öğrencilerimiz, 36. Ağır Ceza Mahkemesi ile 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaları izlediler ve davaların karar aşamalarında hazır bulundular. Öğrencilerimiz, Ağır Ceza Mahkemelerinin kuruluşu ve yargılanma sürecini tatbiki olarak izleme fırsatı yakaladılar. 

Hukuk Fakültesi 2014 yılı mezunlarımızdan Sibel Kökten’in de aralarında bulunduğu Cumhuriyet Savcıları tarafından bilgilendirilen öğrencilerimize; olay yeri inceleme, otopsi, hazırlık soruşturması, kolluk görevlilerinin yönlendirilmeleri, suçun araştırılması gibi bilgiler detaylı olarak aktarıldı ve soruları yanıtlandı. 

Ceza Mahkemeleri ve Cumhuriyet Savcılığı ön büroları hakkında öğrencilerimize gerekli bilgiler, ilgili yazı işleri müdürleri tarafından verildi. Gezi bitiminde, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na takdim edilmek üzere İdari İşler Şube Müdürü Ömer Faruk Ergün'e üniversitemiz adına plaket verildi. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/20/2024 - 14:47