2024 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası Ödül Töreni

2024 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası’nda dereceye giren Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü ödülleri takdim edildi.

“Ana Dil Yarışı 20 Yaş Üstü Deneyimliler” kategorisinde öğrencilerimizden Furkan Aktı altıncı, Emircan Eryılmaz ise sekizinci oldu.

“Ana Dil Yarışı 17-20 Yaş Gençler” kategorisinde Yağmur Yar Türkiye Şampiyonu, Yusuf Ali Çolak ise Türkiye İkincisi oldu.

Yarışmada başarılı olan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Bakırköy Adalet Sarayı Mesleki İnceleme Gezisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Adalet Meslek Yüksekokulu iş birliğinde, 16 Mayıs Perşembe günü Bakırköy Adalet Sarayı'na mesleki inceleme gezisi düzenlendi.
Gezi kapsamında adliyenin yerleşimi ve görev birimleri ile ilgili İdari İşler Şube Müdürü Ömer Faruk Ergün tarafından gerekli bilgiler alan öğrencilerimiz, 36. Ağır Ceza Mahkemesi ile 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaları izlediler ve davaların karar aşamalarında hazır bulundular. Öğrencilerimiz, Ağır Ceza Mahkemelerinin kuruluşu ve yargılanma sürecini tatbiki olarak izleme fırsatı yakaladılar.

İKÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Katiplik Atamaları Kutlandı

İKÜ Adalet Meslek Yüksekokulu mezunlarından Melek Kırdök, Asya Baykara, Gökçe Topaloğlu, Semih Acun, Berfin Orak ve Yusuf Alemdar; Adalet Bakanlığı İstanbul Adliyesi (Çağlayan), Bakırköy Adliyesi, Küçükçekmece Adliyesi ve Bandırma Adliyesi'nde katiplik sınavını kazarak memur olarak atandılar. Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Durmuş Tezcan tarafından, görevlerine yeni başlayan mezunlarımız için 17 Ekim 2023 Salı günü öğle yemeği programı düzenlendi. Adalet Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İdris Güzel, Adalet Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Dr. Öğr.

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS SEÇİMLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME

Sevgili öğrencilerimiz, bu sene  ilk kez ders seçimi yapacak olan 1. Sınıf öğrencilerimize yardımcı olacağını düşündüğümüz birkaç konu hakkında bilgi vermek istiyoruz.

1.    1. Sınıf öğrencilerimizin okul numarasının son rakamı Tek veya Çift ile bitiyorsa zorunlu derslerin sonlarında rakamlar mevcuttur. TEK (1 veya 3), ÇİFT(2-4) olarak seçmeniz gerekmektedir.